تبلیغات
درخانه همه فن حریف باشید - آشپزی-آش
 
درخانه همه فن حریف باشید
صفحه نخست               تماس با مدیر          پست الکترونیک             RSS              ATOM
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : علی رعیتی
نویسندگان
نظرسنجی
دوستان عزیز شما دوست دارید مباحث این وبسایت در راستای چه موضوعی باشد؟











لینک های مفید


آش آبغوره
غوره و آب آن، ازجمله موادی هستند كه علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشنی غذا در آش‌ها، خورش‌ها و خوراك‌ها، خواص بسیاری مانند عطش‌زدایی، صفرابری و كاهنده قند و كلسترول خون دارند.

در میان این خواص، خاصیت عطش‌زدایی آن، در ماه رمضان امسال كه بخشی از آن در فصل تابستان واقع شده است، برای روزه‌داران گرمازده و تشنه اهمیت زیادی هنگام افطار خواهد داشت.

مواد موردنیاز برای 8 نفر:
- 3 عدد پیاز متوسط
- یك كیلوگرم سبزی آش
- یك پیمانه بلغور گندم
- یك پیمانه عدس
- یك پیمانه لوبیا چشم‌بلبلی
- یك پیمانه برنج
- 2 پیمانه آب مرغ یا آب‌گوشت
- 4 پیمانه آب جوشیده
- 2 پیمانه آبغوره (باتوجه به ذائقه‌تان آن را كم یا زیاد كنید)
- نصف پیمانه غوره (درصورت تمایل)
- 2 قاشق سوپ‌خوری پودر نعنای خشك‌شده
- نمك و فلفل  سیاه به میزان دلخواه
- 4 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع سرخ‌كردنی

طرز تهیه:
1 – معمولا در روند درست‌كردن آش‌ها پیش از آغاز مراحل آشپزی، اولین كار شستن و خیساندن حبوبات به مدت چند ساعت و دومین كار نیز پاك‌كردن سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر و یا اسفناج (باتوجه به فصل) و همچنین شست‌وشو و خردكردن آن است (توجه داشته باشید سبزی آش نباید ریز خرد شود).

نكته:  هریك از حبوبات را در ظرف‌های جداگانه خیس كنید، زیرا باتوجه به متفاوت‌بودن سرعت پخت آنها، هركدام را جداگانه و به‌صورت مرحله‌ای به مواد داخل آش اضافه می‌كنیم.

2 – پس از انجام مراحل اولیه، پیازها را به صورت ریز و یا خلالی خرد كرده و سپس داخل قابلمه بزرگی حاوی مقداری روغن تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود. مقداری از پیازداغ را جدا برداشته و برای تزئین روی آش كنار بگذارید. سپس 2 قاشق سوپ‌خوری پودر نعنا‌خشك را به پیازداغ اضافه كرده و كمی تفت دهید.

3 – آب مرغ یا آب گوشت را به مخلوط پیازداغ و نعنا ‌داغ اضافه، سپس شعله اجاق‌گاز را كمی زیادتر كنید تا آب مرغ یا گوشت به جوش آید.

4 – باتوجه به اینكه بلغور گندم در مقایسه با دیگر حبوبات موجود دیرتر می‌پزد، ابتدا بلغور گندم را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و بگذارید حدود یك ربع بجوشد، بعد از آن لوبیا چشم‌بلبلی و عدسی را به طور همزمان اضافه كرده و شعله اجاق‌گاز را كم كنید و بگذارید تا حبوبات نیم‌پز شوند. در مرحله بعد برنج را اضافه كرده و هرازگاهی مواد داخل آش را هم بزنید تا آش ته نگیرد. درصورت نیاز می‌توانید مقداری آب جوشیده نیز به مواد بیفزایید. پس از آنكه مطمئن شدید حبوبات كاملا پخته‌اند، سبزی آش را اضافه كنید.

5 – در این مرحله نوبت به اضافه‌كردن سبزی خردشده آش است. پس از اضافه‌كردن سبزی، دوباره در قابلمه را بگذارید تا سبزی پخته‌شده و آش كاملا جا بیفتد.
نكته: این آش به خاطر داشتن بلغور گندم و برنج، آشی لعاب‌دار است پس دیگر نیازی به اضافه‌كردن آرد نیست.

6 – در پایان آبغوره و درصورت دلخواه غوره را هم به آش اضافه كنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد. پس از طی این مدت، آش را در ظرف مخصوص كشیده و با پیازداغ و نعنا ‌داغ و درصورت دلخواه حبوبات پخته‌شده آش تزئین كنید

 

آش دوغ



اگر شما در تابستان امسال به نواحی شمال غربی كشور - به‌خصوص منطقه آذربایجان شرقی و شهرهای سرعین و اردبیل- سفر كرده باشید  به طور قطع، دیگ‌های پر از آشی سفید رنگ را دیده‌اید كه به آش دوغ معروف است.

این آش خوشمزه منحصر به همان منطقه است و اگر در آن سفر از آن نخورده‌اید و حالا پشیمان هستید، مواد لازم زیر را تهیه كنید و برای پخت آن طبق دستور زیر دست به كار شوید. این آش سرشار از كلسیم و پروتئین است.

مواد لازم:
ـ دوغ آماده غیرگازدار 2 كیلوگرم
ـ سبزی آش (شامل گشنیز، كمی شوید و سیر تازه) 500 گرم
ـ‌ تخم‌‌مرغ، یك عدد
ـ نخود، یك و نیم پیمانه
ـ برنج 2 پیمانه
ـ گوشت چرخ‌كرده 250 گرم
ـ پیاز، یك عدد متوسط
ـ نعنا خشك، مقداری برای نعنا داغ
ـ روغن، به میزان لازم
ـ نمك،  به میزان لازم

طرز تهیه:
1 ـ كاسه كوچكی آماده كرده و نخود را ـ كه از شب قبل در آب خیسانده بودید ـ در آن بپزید. از طرف دیگر، دوغ آماده را داخل قابلمه بزرگی بریزید (دوغ را خودتان نیز می‌توانید با ماست ترش تهیه كنید). سپس یك عدد تخم‌‌مرغ را به صورت خام داخل دوغ بشكنید. برنج را پس از شستن داخل مخلوط‌ دوغ و تخم‌مرغ بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. در طول این مدت، مرتب آن را هم بزنید تا دوغ به جوش آید.

2 ـ پس از اینكه نخود به طور كامل پخته شد، آن را به همراه كمی نمك به مواد اضافه كنید. سبزی آش را هم به صورت درشت خرد كنید و به همراه حبه‌های سیر رنده شده، به بقیه مواد بیفزایید.
نكته: برای اینكه مراحل پخت، سریع‌تر انجام شود، از كنسرو نخود نیز می‌توانید استفاده كنید.

3 ـ پیاز را در گوشت چرخ‌كرده رنده كنید و پس از اضافه كردن اندكی نمك و زردچوبه و زعفران، این مخلوط گوشتی را به صورت كوفته‌های ریز درآورید. پس از آماده شدن كوفته‌ها، آنها را داخل آش بریزید و به مدت یك ساعت روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.
در صورتی كه برنج موجود در آش نرم شد و به طور كامل پخت، زمان طبخ این آش نیز كامل شده است. در پایان، هنگام سرو كردن، آش را در كاسه‌ای بریزید و روی آن را با مقداری نخود پخته و نعنای داغ تزئین كنید.

آش انار



هر فصلی كه آغاز می‌شود، میوه‌های مخصوص خود را به همراه می‌آورد.
 انار هم یكی از میوه‌های خوشمزه پاییزی است كه از آن نه تنها به صورت خام بلكه در پخت غذاهای مختلف به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.
طعم ترش و شیرین انار، غذا را بسیار لذیذ می‌كند. یكی از این غذاها آش انار است.

  مواد مورد نیاز:

- 750 گرم سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز و نعنا، برگ چغندر یا اسفناج
- یك پیمانه یا 200 گرم برنج
- یك پیمانه عدس
- یك پیمانه لوبیا قرمز
- 500 گرم گوشت چرخ‌كرده
- 3 عدد پیاز متوسط
- 2 پیمانه آب گوشت یا مرغ
- یك لیتر آب انار یا نصف پیمانه رب انار
- 2 قاشق سوپ‌خوری پودر نعنا خشك
- 4 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع مخصوص سرخ‌كردن

  طرز تهیه:

1 - پس از پاك كردن، شستن و خرد كردن سبزی، همیشه اولین مرحله در پخت انواع آش، خیساندن حبوبات است.
نكته قابل توجه این است كه باتوجه به اینكه زمان خیساندن هركدام از حبوبات به لحاظ پخت متفاوت است، آنها را به صورت جداگانه و در زمان‌های مناسب خیس كنید؛ به عنوان مثال در این آش، لوبیا نسبت به عدس مدت‌زمان بیشتری برای خیساندن نیاز دارد (برای خیساندن عدس معمولا یك ساعت كافی است ولی برای لوبیا حداقل 3 ساعت زمان لازم است) علاوه بر حبوبات، برنج را هم در ظرفی جداگانه خیس كنید.
2 – بعد از انجام مراحل اولیه، 2 عدد از پیازها را به صورت خلالی خرد كرده و سپس داخل قابلمه بزرگ حاوی مقداری روغن تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود.
در كاسه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. پس از اینكه روغن داغ شد، 2 قاشق پودر نعنا در آن بریزید و پس از چندبار هم‌زدن آن را از روی اجاق بردارید. مراقب باشید نعنا سیاه نشود. مقداری از نعناداغ و پیازداغ را برای تزئین روی آش كنار بگذارید.
3 – آب مرغ یا گوشت را همراه لوبیا به پیازداغ اضافه كرده و روی اجاق‌گاز بگذارید تا لوبیا بپزد. سپس برنج و عدس را به آن اضافه كرده و دوباره روی اجاق‌گاز قرار دهید تا بجوشد.
در این هنگام، مقداری نمك به مخلوط افزوده و زیر شعله را كم كنید و در ظرف را بگذارید تا مواد كم‌كم بپزد. در طول این مدت، مرتب مواد آش را هم بزنید تا ته نگیرد (درصورت نیاز می‌توانید مقداری آب جوشیده نیز به آن اضافه كنید و بگذارید حبوبات كاملا بپزد).
4 – پس از اینكه از پخته‌شدن حبوبات مطمئن شدید، نوبت اضافه‌كردن سبزی خردشده آش است. پس از اضافه‌كردن سبزی، دوباره در قابلمه را بگذارید و صبر كنید كه سبزی هم خوب بپزد و آش كاملا جا بیفتد.
5 – از طرف دیگر گوشت چرخ‌كرده را در كاسه‌ای بریزید و یك عدد پیاز باقیمانده را داخل آن رنده كنید و كمی نمك و فلفل به آن بیفزایید.
پس از اینكه گوشت را خوب با دست ورز دادید، آن را به صورت كوفته‌های ریز درآورید و داخل آش بریزید تا بپزد.
نكته: شما می‌توانید كوفته‌ریزه‌ها را پیش از ریختن در آش ابتدا در روغن تفت داده و سپس به آش اضافه كنید.
6 – بعد از پخته‌شدن كوفته‌ها، آب انار را به آش اضافه كنید. سپس درجه اجاق‌گاز را زیادتر كنید تا آب انار در آش به جوش بیاید. پس از آن حرارت را كم كنید تا آش جا بیفتد.
نكته: اگر ذائقه شما با طعم ترشی بیشتر سازگار است، می‌توانید رب انار را در كمی آب جوش حل كرده و به آش اضافه كنید. به این ترتیب، آش تیره‌تر خواهد شد.
 البته شما می‌توانید به‌طور كلی در پخت این آش به جای آب انار از رب انار استفاده كنید ولی در فصل پاییز، استفاده از آب انار تازه، آش را خوشمزه‌تر می‌كند.
روشی دیگر: بعضی افراد در پخت آش انار به جای عدس و لوبیا قرمز از لپه استفاده می‌كنند و در پایان كمی گلپر نیز به آن اضافه می‌كنند (برای این میزان برنج و سبزی آش، یك دوم پیمانه لپه و یك تا 2 قاشق سوپ‌خوری گلپر نیاز است).

آش گوجه سبز



حالا كه فصل وفور گوجه‌سبز است، اگر با طعم ترشی میانه خوبی دارید و گوجه‌سبز هم از جمله میوه‌‌های مورد علاقه شماست، علاوه بر خوردن آن به صورت خام، فرصت را غنیمت شمرده  برای مزه‌دار كردن غذاهای مختلف، از طعم ترش آن استفاده كنید.
 آش گوجه‌سبز، یكی از خوشمزه‌ترین غذاهای فصلی است و حتما با ذائقه شما هماهنگ است.

  مواد لازم:

- گوجه‌سبز؛ 750 گرم
- گوشت چرخ‌كرده؛ 300 گرم
- سبزی آش؛ یك كیلوگرم
- بلغور گندم؛ 2 پیمانه
- لوبیا قرم؛ یك پیمانه
- عدس؛ یك پیمانه
- نعنا خشك؛ 3 قاشق سوپ‌خوری سرخالی
- پیاز؛ نیم كیلوگرم
- نمك؛ به اندازه كافی
- فلفل؛ یك قاشق چای‌خوری سرخالی
- روغن مایع؛ به میزان لازم

  روش تهیه:

1 - ابتدا لوبیا قرمز را در یك كاسه آب بریزید و بگذارید حدود 24ساعت خیس بخورد. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یك‌ساعت خیس كنید.
2 - در این فاصله، یكی از پیازها را پوست بكنید و پس از خرد كردن، در تابه‌ای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا نیمه‌سرخ شود. سپس گوشت چرخ‌كرده را به پیاز اضافه كنید و همراه با آن تفت دهید.اضافه كردن كمی نمك و فلفل به گوشت را نیز فراموش نكنید. در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست كنده  به صورت خلالی خرد كنید.
نكته: شما می‌توانید به جای استفاده از گوشت چرخ‌كرده سرخ شده، در گوشت چرخ‌كرده خام، یك عدد پیاز بزرگ رنده كنید و پس از اضافه كردن نمك و فلفل، مخلوط گوشتی را به صورت كوفته‌های ریز درآورید و در روغن سرخ كنید. در پایان مقداری از كوفته‌ریزه‌ها را داخل آش ریخته، بقیه را برای تزیین روی آن استفاده كنید.
3 - یك قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده كنید و در آن كمی روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. پیازهای خلالی‌شده را داخل روغن سرخ كنید و بعد یك قاشق از نعنای خشك را نیز در روغن تفت دهید؛ البته پیش از آن، كمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش بردارید. حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه كنید و بگذارید  نیم‌پز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه كرده،  صبر كنید تا این حبوبات هم نیم‌پز شوند.
4 - در فاصله زمانی لازم برای پخت حبوبات، سبزی را پاك كنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد كنید. بعد از اینكه همه حبوبات نیم‌پز شدند، سبزی را  همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه كنید.
5 - گوجه‌سبزها را شسته و چوب آنها را جدا كنید. بعد از اینكه سبزی پخته شد، گوجه‌ها را  همراه گوشت چرخ‌كرده سرخ شده به آش اضافه كنید. در این مرحله، حرارت را كم كنید و اجازه دهید تا آش كاملا جا بیفتد.
نكته: شما می‌توانید به جای ریختن همه گوجه‌ها در آش، مقداری از آنها را جدا پخته،  بعد از اینكه گوجه‌ها را با قاشق له و هسته‌شان را جدا كردید، از صافی عبور دهید و به آش اضافه كنید. بقیه را هم به صورت درسته می‌توانید به آش اضافه كنید.
6 - در پایان در تابه كوچكی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس 2قاشق باقیمانده نعنا خشك را در آن تفت دهید. حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین كنید.
نكته: در صورتی كه دیگر افراد خانواده آش را به اندازه شما ترش دوست ندارند، مقداری برای خودتان بردارید و به بقیه آش، یك یا 2قاشق سوپ‌خوری شكر اضافه كنید و بگذارید چند جوش بزند.

 

آش جو:


مواد لازم:

نیم كیلو      گوشت ماهیچه سردست
دو و یك دوم فنجان      جوی پوست گرفته
4عدد      پیاز متوسط
نیم كیلو        تره- اسفناج- جعفری و گشنیز خرد شده
3 فنجان       كشك سائیده غلیظ
به مقدار دلخواه       سیر داغ و نعناع داغ
به مقدار دلخواه      نمك و فلفل

طرز تهیه:
جو را قبلاً شسته و خیس كنید. سپس با گوشت و پیاز درسته با شعله ملایم بپزید. پیاز را از صافی سیمی رد كرده و با سبزی خرد كرده، به آش اضافه كنید. سپس كشك را به آش اضافه كرده وبگذارید كشك در آش كاملاً جوشیده و جا بیفتد. آش را در ظرف كشیده و روی آن را با كمی كشك سائیده، سیر داغ و نعناع داغ تزئین كنید.

نكات تغذیه ای :
جو یكی از قدیمی ترین غلات است.
جو دارای مقدار بسیار كمی چربی اشباع ، كلسترول و سدیم است. همچنین منبع خوبی از فیبرغذایی و تیامین است. به همین دلیل استفاده از آن به عنوان یك ماده غذایی مفید، قابل توجه است.
فیبر موجود در جو از نوع فیبر محلول است كه باعث كاهش كلسترول خون می شود. بنابراین مصرف آن برای افراد دارای كلسترول بالا توصیه می شود.



نكات لازم برای تهیه انواع آش:
1- اولین نكته قابل ذكر، خوب جا افتادن آش می باشد و حبوبات آش هم باید كاملاً پخته باشد.
2- برای خوب پخته شدن و خوش رنگ بودن آش، حبوبات را یك روز قبل از پختن خیس كنید.
3- سبزیهای دیرپز را 15 دقیقه قبل از سبزیهای زودپز به آش اضافه كنید.
4- سعی كنید پس از اضافه كردن برنج، آش را مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد و شعله كاملاً ملایم باشد.
5- سبزی آش را بعد از پخته شدن برنج اضافه كنید.

چند نكته لازم برای تهیه آب مرغ یا آب گوشت :
1- برای تهیه آب مرغ بهتر است از پیاز، ساقه كرفس ، كمی نمك و فلفل استفاده كنیم. از آب مرغ برای تهیه انواع سوپ ها و سس ها می توانیم استفاده كنیم.
2- برای اغلب سوپ ها و سسس ها و بعضی از غذاها نیاز به آب گوشت داریم و معمولاً گوشتی كه تهیه می كنیم مقداری خرده ریز دارد و ما می توانیم با اضافه كردن قلم و به خصوص قلم ماهیچه گوساله و اضافه كردن پیاز، ساقه كرفس، برگ بو، یا برگ رزماری و چند حبه سیر و چند لیوان آب سرد آب گوشت مناسبی تهیه كنیم.

آش شله قلمکار




مواد لازم:

نیم کیلو  گوشت بدون استخوان
جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید  سبزی شامل
از هر کدام یک فنجان     نخود و لوبیا چیتی
 یک فنجان       برنج
 4عدد       پیاز متوسط
نصف فنجان      روغن
به قدر لازم       نعناع داغ
به اندازه دلخواه      نمک و فلفل
 
طرز تهیه:
حبوبات را یک روز قبل شسته و خیس کنید . سپس آنها را بپزید. پیاز را خلال کرده و آن را کمی سرخ کنید. گوشت را قطعه قطعه کرده با پیاز کمی تفت دهید و با 3 لیوان آب داغ بگذارید تا کاملاً پخته شود.
بعد از پخته شدن گوشت آن را با گوشتکوب خوب بکوبید تا له شود و مجدداً آن را به آش که حبوبات ، نمک و فلفل، برنج و سبزی خرد شده را هم به آن اضافه کرده اید، بیفزایید و مرتب بهم بزنید تا آش ته نگیرد و جا بیفتد . پس از آماده شدن آش، آن را در ظرف بزرگی کشیده و روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
 
نکات تغذیه ای :
آش شله قلمکار علاوه بر حبوبات حاوی گوشت نیز است ، به همین دلیل از لحاظ پروتئینی ، غذای مناسبی است و برای کودکان در حال رشد و افراد کم خون و ضعیف غذای خوبی می باشد . این مقدار آش در مجموع دارای 2600 کالری انرژی است .

آش رشته



مواد لا زم ( برای 4 نفر ) :

رشته مخصوص آش     400 گرم
سبزی آش ( تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز )     1 كیلو
نخود و لوبیا و عدس ( مجموﻋﺄ به مقدار مساوی )     450 گرم
نعناع خشك      4 قاشق یا نعناع تازه 200 گرم
پیاز متوسط     4 عدد
كشك ساییده غلیظ     2 لیوان
آرد     2 قاشق
روغن     به میزان لازم
نمك و فلفل     به مقدار كافی

طرز تهیه:

حبوبات را از قبل خیس می كنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ كرده ( كه ممكن است كمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم كاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می كنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در كمی آب سرد حل می كنیم و داخل آش می ریزیم و مرﺘﺒﺄ هم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمك و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می كنیم. سعی كنید نمك را با احتیاط در آش بریزید، چون كشك اصولاً شور است.  بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با كشك مخلوط می كنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با كمی كشك ساده و پیاز سرخ كرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می كنیم

آش دندونی:



مواد لازم :

گندم پوست كنده  1 لیوان
نخود  1 لیوان
لوبیا سفید  1 لیوان
عدس  1 لیوان
ماش  1 لیوان
پیاز داغ  2 قاشق غذاخوری
آب گوشت  به مقدار لازم
نمك  به مقدار لازم

طرز تهیه:
تمام حبوبات را چند ساعتی خیس می كنیم تا كمی نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود.
سپس تمام حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ریخته و می گذاریم بپزد.
پس از اینكه حبوبات کمی نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و می گذاریم تا حبوبات بپزد و خوب لعاب بیاندازد.
باید مرتب هم بزنیم تا آش ته نگیرد و گندم كاملا نرم شود و لعاب بیاندازد.
وقتی آش خوب لعاب دار شد، یك قاشق پیاز داغ و نمك را اضافه می کنیم. باید نیم ساعت دیگر آش بپزد.
در آخر آش را در ظرف می ریزیم و با بقیه پیاز داغ روی آن را تزئین كرده و سرو می كنیم

موضوعات
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :


 
   


قالب وبلاگ

شعر فارسی

فروشگاه اینترنتی

فال حافظ

کسب درآمد

اس ام اس

تبادل لینک

فال ازدواج

طراحی بنر

<
كد جاوا در قالبسرا
> فروشگاه

لطفاً كمی صبر كنید ...

فروشگاه اینترنتی

پیشنهاد ما
محصولات برتر
محصولات جدید
Copyright © All rights reserved.