تبلیغات
درخانه همه فن حریف باشید - آشپزی-چلو و پلو
 
درخانه همه فن حریف باشید
صفحه نخست               تماس با مدیر          پست الکترونیک             RSS              ATOM
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : علی رعیتی
نویسندگان
نظرسنجی
دوستان عزیز شما دوست دارید مباحث این وبسایت در راستای چه موضوعی باشد؟











لینک های مفید
والك پلو | پلو و چلو



والك یك سبزی خودروی كوهی است كه در نقاط سرد كوهستانی كشور و در فصل بهار می‌روید.
 اگرچه به نظر بسیاری از افراد این سبزی به خودی خود بوی نامطبوعی دارد ولی با استفاده از آن می‌توان پلوی مخلوط خوشمزه‌ای تهیه كرد كه بین قدیمی‌ها طرفداران بسیاری دارد.

مواد لازم برای 4 نفر:
- برنج 4 پیمانه سر خالی یا 500 گرم
- والك 500 گرم
- روغن 100  گرم

طرز تهیه:
برنج را به همراه نمك خیس كنید. والك‌ها را پس از پاك كردن خوب بشویید و در آبكش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. با توجه به اینكه والك‌های كوهی برگ‌های لطیف و كوتاهی دارند، می‌توانید آنها را به صورت درسته مورد استفاده قرار دهید. در غیر این صورت والك‌ها را كمی درشت‌تر از سبزی پلو خرد كنید.
قابلمه‌ای آماده كنید و نیمی از حجم آن را از آب پر كنید و روی اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، برنج خیس‌خورده را داخل آب بریزید. بعد از آنكه برنج نیم‌پز شد، والك‌ها را به آب آن اضافه كنید و بگذارید تا همزمان با برنج چند جوش دیگر نیز بخورد. برای این منظور 2 الی 3 دقیقه زمان كافی است. سپس برنج را به همراه والك آب‌كشی كنید.
توضیح 1: با توجه به آنكه والك، سبزی بسیار لطیفی است، طولانی‌تر شدن مدت پخت آن در آب، سبب له شدن آن می‌شود، پس پیش از اضافه كردن والك، از نیم‌پز شدن برنج اطمینان حاصل كنید.
در پایان، مخلوط برنج و والك آب‌كشی‌شده را دوباره به قابلمه منتقل كرده و با اضافه كردن آب و روغن، آن را به روش معمول پخت برنج دم كنید. برای دم كشیدن این پلو 45 دقیقه زمان لازم است.
توضیح 2: بعضی افراد در قدیم، ‌والك پلو را با سماق و زعفران دم می‌كردند، به این صورت كه هنگام انتقال مخلوط برنج و والك به قابلمه، در لابه‌لای برنج مقداری سماق و زعفران هم می‌پاشیدند.
توضیح 3: این غذا از قدیم‌الایام معمولا بدون گوشت پخته می‌شده ولی در صورتی كه به مصرف پروتئین‌های حیوانی به همراه غذا عادت دارید، می‌توانید ‌آن را به همراه ماهیچه پخته شده یا كوفته ریزه سرخ شده دم كنید و بخورید.

چند نكته:
1 - والك را پس از شست‌وشو بلافاصله در پخت غذا مورد استفاده قرار دهید. والك شسته‌شده به سرعت خراب می‌شود.
2 - از خیس كردن طولانی مدت والك در آب طی مراحل شست‌وشوی آن پرهیز كنید زیرا به‌سرعت پژمرده می‌شود.
3‌ - رایج‌ترین روش برای نگهداری طولانی‌مدت والك، فریز كردن آن است؛ در نتیجه والك را پس از شست‌وشو به صورت درسته یا خرد‌شده فریز كنید.
4 - روش دیگر برای نگهداری بلندمدت والك، خشك كردن آن است. این كار را در سایه انجام دهید.
5 - برای پخت والك پلو به جای آبكش كردن از روش كته كردن نیز می‌توان استفاده كرد. برای این منظور برنج را مانند روش معمول پخت كته، به همراه آب بپزید. هنگامی كه برنج تمام شد، والك را به برنج اضافه كرده و با برنج مخلوط كنید. سپس این مخلوط را مانند كته معمولی دم كنید.



ته چین گوشت و بادمجان



ته‌چین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شكل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌هاست
البته برخلاف تصور اغلب ما كه گمان می‌كنیم تنها نوع آن، ته‌چین مرغ است، این غذا - باتوجه به مواد داخل آن - انواع گوناگونی دارد. این‌بار می‌خواهیم به روش پخت ته‌چین گوشت و بادمجان بپردازیم.

مواد لازم برای 8 نفر:

- برنج 3 پیمانه
- بادمجان یك كیلوگرم
- گوشت چرخ‌كرده 250 گرم
- پیاز یك عدد (خلالی خرد شود)
- زرده تخم‌مرغ 3 عدد
- ماست 4 قاشق سوپ‌خوری
- زعفران ساییده شده یك قاشق چای‌خوری
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه یك قاشق چای‌خوری
- روغن مایع مخصوص سرخ‌كردن به مقدار كافی
- كره 50 گرم

طرز تهیه:

ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست بكنید. سپس به صورت حلقه‌ای ببرید و كمی نمك روی آن بپاشید.
در تابه‌ای مقداری روغن مخصوص سرخ‌كردن بریزید و بادمجان‌ها را در آن سرخ كنید. پس از سرخ‌شدن هر دو طرف بادمجان‌ها، آنها را به ظرف دیگری منتقل كنید.
پیاز خردشده را نیز داخل تابه دیگری سرخ كنید تا طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را به آن اضافه كنید و همراه پیاز كمی تفت دهید.
پس از آن، گوشت چرخ‌كرده را همراه كمی نمك و فلفل به پیازداغ بیفزایید. این مخلوط را روی شعله متوسط اجاق‌گاز قرار دهید و آن‌قدر هم بزنید تا گوشت، تفت داده شده و همزمان بپزد.
نكته: برای آنكه گوشت زودتر بپزد، در ظرف را بگذارید.
از طرف دیگر، قابلمه متوسطی را تا نیمه از آب پر كنید و پس از اضافه‌كردن كمی نمك به آن، روی حرارت اجاق‌گاز بگذارید تا به جوش آید.
سپس برنجی را كه 3-2 ساعت پیش خیس كرده بودید، داخل آب درحال جوش بریزید و چند دقیقه حرارت زیاد بدهید تا همراه با آب بجوشد.
پس از گذشت مدت زمان لازم، آن را آبكش كنید. برنج آبكش‌شده را كنار بگذارید.
حالا زرده‌های تخم‌مرغ، زعفران و ماست را در كاسه بزرگی بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس برنج آبكش‌شده را به این مواد اضافه كرده و خوب با آن مخلوط كنید.
داخل یك تابه گرد نسوز كمی روغن بریزید و نیمی از برنج را در آن بریزید.
حالا بادمجان‌های حلقه‌شده را روی برنج بچینید و آنها را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌كرده سرخ‌شده بپوشانید.
در پایان باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و با قاشق سطح آن را صاف كنید.
پیش از دم‌كردن برنج، با انتهای دسته قاشق چند سوراخ داخل آن ایجاد كنید و سپس كره آب شده را روی سطح برنج بریزید، در ظرف را گذاشته و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.
پس از گذشت حدود 15 دقیقه دم‌كنی را روی تابه قرار دهید و بگذارید تا ته‌چین به‌طور كامل دم بكشد.



 
هویج پلو
كلم‌ پلو



كلم‌پلو از جمله پلوهای مخلوطی است كه پخت آن در فصل پاییز رواج بیشتری دارد زیرا در این فصل علاوه بر كلم برگ – یا همان كلم‌پیچ – كلم قمری نیز یافت می‌شود.
پختن كلم‌پلو با هر دوی این كلم‌ها به طور جداگانه و حتی به صورت مخلوطی از 2 نوع كلم عملی است؛ البته با توجه به اینكه هر دو كلم از یك خانواده هستند، مزه و طعمی شبیه به هم دارند. دستور غذای زیر نیز با كلم قمری یا به قول بعضی‌ها كلم سنگی داده شده است.

  مواد لازم برای 8 نفر:-

  برنج، یك كیلوگرم
- كلم قمری، 2 عدد متوسط
- گوشت قیمه‌ای، 750 گرم
- پیاز، 2 عدد متوسط
- نمك، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
- روغن به مقدار لازم

  طرز تهیه:
1 – ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس كنید؛ سپس پیازها را بشویید و پس از پوست‌كندن، به صورت خلالی یا ریز خرد كنید. كلم‌قمری‌ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد كنید.
2 – تابه‌ای نسبتا گود آماده كرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با كمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود. پس از آن، گوشت قیمه‌ای را به پیاز داغ اضافه كرده و همراه آن تفت دهید. حالا 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد كنید. وقتی آب به جوش آمد، شعله اجاق گاز را كم كرده و در تابه را بگذارید و صبر كنید تا گوشت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت حدود یك ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمك، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه كنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش كرده و آن را كنار بگذارید.
3 – در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا كمی طلایی رنگ بشود. پس از آن، كلم‌ها را – كه به صورت نگینی خرد شده‌اند – به روغن و پیاز اضافه كرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.
4 – پس از تكمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه‌ای مخلوط با پیاز را به كلم‌های سرخ شده اضافه كنید. به این ترتیب، مایه كلم آماده است.
5 – حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب‌كشی، در آب جوشانده و سپس آب‌كشی كنید؛ سپس قابلمه بزرگی آماده كرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، كف دیگ را با سیب‌زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ كلم برگ نیز می‌توانید استفاده كنید.
سپس چند كفگیر از برنج آب‌كش شده را كف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید. این كار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن‌قدر تكرار كنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم كنید. دم كشیدن این پلو معمولا یك تا 5/1 ساعت زمان لازم دارد.
نكته یك: اگر می‌خواهید به جای كلم قمری از كلم پیچ یا همان كلم‌برگ استفاده كنید، همان مراحل بالا را انجام دهید؛ فقط كلم‌ها را به صورت خلالی خرد كنید.
نكته 2: شما می‌توانید به جای گوشت قیمه‌ای از كوفته‌های ریز سرخ‌شده استفاده كنید و آن را همراه مایه،  لابه‌لای برنج بپاشید.



 
ته‌چین اسفناج



ته‌چین از جمله غذاهایی است كه معمولا در فهرست غذاهای مهمانی‌های رسمی قرار می‌گیرد
این غذا را با انواع و اقسام سبزیجات می‌توان درست كرد. بنابراین شما می‌توانید با توجه به سبزی موجود در آن فصل، ته‌چین مناسب آن زمان را بپزید. به عنوان مثال ته‌چین اسفناج غذایی پاییزی و زمستانی‌ است كه به طرز پخت آن در زیر می‌پردازیم:

 مواد لازم:

- برنج، 2 پیمانه
- زرده تخم‌مرغ، 3 عدد
- ماست، 4 قاشق سوپ‌خوری
- گوشت چرخ‌كرده، 250گرم
- پیاز، 2 عدد بزرگ
- اسفناج، 500 گرم
- كره، 25گرم
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمك و فلفل به میزان لازم
- پودر زعفران، یك قاشق چای‌خوری سرپر
توضیح: پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ‌خوری آب جوشیده داغ حل كرده و سپس روی كتری در حال جوش بگذارید تا دم بكشد. پس از آن در مراحل پخت، از این زعفران دم شده استفاده كنید.

 طرز تهیه:

1 – ابتدا برنج را شسته و همراه مقداری نمك به مدت حداقل 2 ساعت خیس كنید. در این فاصله زمانی، اسفناج را پاك كرده و پس از شستن، به صورت درشت خرد كنید. سپس پیاز را پوست كنده و به صورت خلالی خرد كنید. حالا در تابه‌ای متوسط، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیازهای خلال شده را در روغن به اندازه‌ای تفت دهید تا طلایی رنگ شود؛ بعد اسفناج خرد شده را به آن اضافه كرده و كمی نمك روی آن بپاشید. پس از اینكه اسفناج نیز سرخ شد، شعله اجاق گاز را خاموش كنید و مخلوط پیاز و اسفناج سرخ شده را كنار بگذارید.
2 – از طرفی دیگر، یك عدد پیاز را در گوشت چرخ كرده، رنده كنید و بعد از اضافه كردن نمك و فلفل و یك قاشق سوپ‌خوری محلول زعفران، آن را در روغن داغ شده در تابه، تفت داده و بپزید. پس از آنكه گوشت سرخ شد و آب آن نیز تبخیر شد، حرارت را خاموش كنید.
نكته: شما می‌توانید گوشت چرخ كرده را به صورت كوفته‌های ریز درآورده و در میان برنج بریزید.
3 – داخل قابلمه متوسطی تا نیمه آب بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش ریخته و پس از نیم‌پز شدن، داخل سبد آبكشی كنید.
4 – كاسه بلوری بزرگی آماده كنید و زرده‌های تخم‌مرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست به آن اضافه كنید و پس از افزودن 2 قاشق باقیمانده محلول زعفران، مخلوط را خوب با چنگال هم بزنید. حالا برنج آبكش‌شده را داخل كاسه بریزید و با قاشق بزرگ، آرام مخلوط كنید تا برنج كاملا به مخلوط ماست و زعفران و تخم‌مرغ آغشته شود.
5 ـ در یك تابه گود و نچسب، مقداری روغن ریخته و نیمی از برنج را داخل آن بریزید. سپس مخلوط اسفناج و پیاز داغ را روی برنج ریخته و با پشت قاشق، سطح آن را صاف كنید تا به طور یكنواخت روی برنج پخش شود. گوشت چرخ كرده، لایه بعدی این ته‌چین است؛ بنابراین سطح اسفناج را با گوشت سرخ شده به طور كامل بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق، سطح آن را صاف كنید. حالا تابه را با در روی شعله متوسط اجاق‌گاز قرار دهید. پس از اینكه بخار از تابه بیرون زد، زیر آن را كم كرده و كره را با كمی روغن روی برنج بریزید و آن را دم كنید. مدت زمان لازم برای دم كشیدن ته‌چین اسفناج، حدود 2ساعت است. پس از این مدت، یك سینی یا دیس گرد را بر دهانه تابه قرار داده و آن را برگردانید.

 روش دیگر
ته‌چین را به جای اجاق گاز، داخل فر نیز می‌توانید درست كنید. بنابراین به جای تابه از ظرف پیركس گرد استفاده كرده و پس از چرب كردن كف و دیواره ظرف با كمی روغن، مطابق روش فوق مواد را به صورت لایه لایه بریزید؛ سپس ظرف را روی طبقه وسط فر ـ كه از پیش به مدت یك ربع روی 180 درجه سانتی‌گراد گرم شده است ـ قرار دهید. مدت زمان لازم برای پخت ته‌چین در فر، یك ساعت و نیم است.
نكته: برای آنكه ته‌چین به صورت سالم از داخل ظرف پیركس برگردانده شود، پیش از قرار دادن در فر، روی برنج را كمی روغن ریخته و پس از بیرون آوردن ظرف از فر، با استفاده از نوك چاقو، برنج را از دیواره ظرف جدا كنید.



 
لوبیاچشم بلبلی پلو



اگر به شیراز سفر كرده باشید، حتما یك وعده با شوید لوبیا پلو پذیرایی شده‌اید. این غذا به لحاظ مواد تشكیل‌دهنده شبیه به شویدباقلاپلو است؛
با این تفاوت اصلی كه به جای باقلا از لوبیا چشم‌ بلبلی استفاده می‌شود. گوشت همراه آن نیز با توجه به ذائقه شما می‌تواند مرغ، گوشت تكه‌ای یا مانند این دستور غذا، گوشت چرخ كرده باشد.

مواد لازم برای 6 نفر:

ـ‌ برنج، 4 پیمانه
ـ لوبیا چشم بلبلی، 2 پیمانه
ـ شوید خشك، 6 قاشق سوپ‌خوری
ـ گوشت چرخ كرده، 250 گرم
ـ پیاز متوسط، یك عدد
ـ‌ پودر زعفران، یك قاشق چای‌خوری سرخالی
ـ نمك به مقدار لازم
ـ زردچوبه، یك قاشق چای‌خوری
ـ سیب‌زمینی یا نان برای ته دیگ

طرز تهیه:

1 ـ ابتدا برنج را به همراه مقداری نمك در آب حداقل به مدت 2 ساعت خیس كنید. لوبیا را نیز شسته و در قابلمه حاوی مقداری آب روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزد. برای پخت لوبیا چشم بلبلی مدت یك ساعت وقت لازم است. بعد از پخت كامل لوبیا، آن را در سبد آبكشی كنید تا آب اضافی آن خارج شود.
نكته: برای اینكه آب حاصل از پخت لوبیا به هدر نرود، یا از آن به هنگام دم كردن برنج استفاده كنید یا آنكه آب را به اندازه‌ای بریزید كه در طول پخت لوبیا، جذب شده و باقی نماند.
2 ـ پیاز را پوست‌ كنده و پس از شستن به صورت خلالی خرد كنید. سپس در یك تابه گود، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. حالا پیاز خلالی‌شده را به روغن اضافه كنید. در طول سرخ شدن پیاز، زردچوبه را نیز بیفزایید.
پس از آن، گوشت چرخ كرده را به پیاز داغ اضافه كرده و مرتب هم بزنید تا گوشت نیز سرخ شود. در پایان، ابتدا مقداری نمك اضافه كرده و سپس پودر زعفران را در مقداری آب‌جوش حل كرده و در این مخلوط بریزید.
حالا در قابلمه را بگذارید تا گوشت روی حرارت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت چرخ‌كرده، نیم ساعت تا 45 دقیقه است. بعد از پخت گوشت، شعله اجاق گاز را خاموش كرده و تابه را كنار بگذارید.
3 ـ در قابلمه‌ای متوسط تا نیمه آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب، جوش بیاید. پس از آن، برنج خیس‌خورده را به آب جوشیده اضافه كنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد تا برنج مغز پخت شود، سپس آن را در سبدی ریخته و با آب سرد آبكشی كنید.
4 ـ حالا مواد تشكیل‌دهنده این پلوی مخلوط آماده است؛ فقط كافی است آنها را با هم مخلوط كنید. برای این منظور، قابلمه بزرگی آماده كنید و كمی روغن در آن بریزید و حرارت دهید، سپس برش‌های سیب‌زمینی یا نان را در كف قابلمه بچینید و ابتدا مقداری برنج بریزید، سپس روی آن را با مقداری لوبیا و پس از آن مقداری شوید خرد شده بپوشانید.
این كار را به همان ترتیب از اول تكرار كنید تا زمانی كه مواد تمام شود. حالا این پلوی مخلوط را نیز مانند دیگر پلوها به روش معمول دم كنید.
5 ـ مرحله اضافه كردن گوشت به پلو، هنگام كشیدن آن داخل دیس است؛ یعنی پس از هر لایه پلو مقداری گوشت چرخ كرده آماده را نیز  لابه‌لای آن بریزید؛ البته پیش از كشیدن برنج، گوشت را چند دقیقه روی حرارت اجاق گاز گرم كنید.
نكته یك: گوشت را هنگام دم‌كردن برنج نیز می‌توانید به همراه مواد دیگر در لابه‌لای آن بریزید و پلو را با گوشت دم كنید.
نكته 2: به جای شوید خشك می‌‌توانید از شوید تازه نیز استفاده كنید؛ البته عطر شوید خشك بیشتر است، به همین دلیل شما می‌توانید از مخلوط تازه و خشك آن استفاده كنید.
نكته 3: این پلوی مخلوط را به صورت كته نیز می‌توانید درست كنید. در این صورت، كافی است بعد از پخت لوبیا چشم بلبلی، برنج، لوبیا و شوید را به صورت مخلوط در قابلمه یا پلوپز ریخته و پس از گذشت یك ساعت و ربع، یك قابلمه شوید لوبیا  پلوی خوشمزه تحویل بگیرید.



 
فلفل‌پلو با مرغ



فلفل‌پلو، اگرچه در مرحله اول، غذایی عجیب و خیلی تند و تیز و متعلق به كشور هندوستان به نظر می‌رسد
ولی آن‌قدر هم كه فكر می‌كنید، تند نیست، زیرا به طور كلی فلفل سیاه بیشتر از آنكه طعم تندی داشته باشد، دارای عطر و بوی خاصی است؛ در ضمن شما می‌توانید با توجه به ذائقه‌تان، میزان فلفل را كم یا زیاد كنید. ولی به هر صورت، فلفل حتی در میزان كم نیز طعم تندی دارد كه برای دوستداران این طعم، بسیار خوشایند و دلچسب است؛ بنابراین اگر از جمله این افراد هستید و می‌خواهید غذایی متفاوت بخورید، آن را امتحان كنید. این غذا به راحتی آماده می‌شود.

  مواد لازم برای 4 نفر:

- برنج، 4 پیمانه
- دانه فلفل سیاه، یك قاشق سوپ‌خوری
- مرغ، یك كیلو و 200 گرم
- نمك به میزان لازم
- زعفران ساییده شده به مقدار كافی
- پیاز،2 عدد متوسط
- زردچوبه، نوك قاشق چای‌خوری

  طرز تهیه:

1 - ابتدا برنج را پاك كرده و پس از شستن، چند ساعت در آب خیس كنید؛ سپس پیازها را پوست كنده و به صورت درشت خرد كنید.
2 - قابلمه‌ای متوسط آماده كرده و تكه‌های مرغ پاك شده و شسته شده مرغ را به همراه 4لیوان آب در آن بریزید و بگذارید به جوش آید.
بعد از آنكه كف روی آب را گرفتید، مقداری نمك، زردچوبه، یك دوم قاشق چای‌خوری زعفران ساییده شده و همچنین پیازهای خرد شده را به آب آن اضافه كنید و بگذارید مرغ به طور كامل بپزد.
نكته: در صورتی كه احساس كردید مرغ كمی بوی ناخوشایندی می‌دهد، 2عدد هویج را پوست گرفته و هنگام پخت، داخل آب آن بریزید.هویج بوی زهم مرغ را به خوبی خواهد گرفت.
3 - بعد از آنكه مرغ خوب پخته شد، آب آن را صاف كرده و در كاسه‌ای بریزید.
4 - قابلمه‌ای متناسب برای 4 پیمانه برنج آماده كنید و برنج خیس‌كرده را بدون آب در آن بریزید، سپس به جای آب به‌همان میزان، آب مرغ صاف شده اضافه كنید.
برای این كار بهتر است آب مرغ را هنگام ریختن در قابلمه، پیمانه كنید. (روش پخت این برنج كته است؛ پس به روش معمول به همان تعداد پیمانه برنج، آب نیاز دارد).
نكته: اگر آب مرغ- با توجه به میزان برنج- كافی نبود، آب جوشیده به آن اضافه كنید.
5 - حالا نوبت دانه‌های فلفل سیاه است. پس از اضافه كردن دانه‌های فلفل، قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید.
بعد از اینكه آب بخار شد، كمی روغن یا كره روی برنج ریخته و دم‌كنی را روی قابلمه قرار دهید.
نكته 1: حین جوشیدن برنج، آب آن را بچشید و در صورتی كه نمكش كم بود، كمی نمك اضافه كنید.
نكته 2: فلفل‌ها را پیش از ریختن داخل برنج پاك كرده و بشویید چون ممكن است بین آنها چوب یا سنگریزه وجود داشته یا خاكی باشد.
نكته 3: اگر رژیم كم‌چربی دارید، با توجه به اینكه برنج در آب مرغ پخته می‌شود، دیگر نیازی به اضافه كردن روغن هنگام دم كردن نیست؛ به‌خصوص اگر در میان تكه‌های مرغ، بال هم موجود باشد.
در پایان، این پلوی خوش‌طعم و معطر را همراه مرغ سروكنید و از خوردن آن لذت ببرید.



شنگ پلو



«شنگ» ازجمله گیاهانی است كه به‌صورت خودرو در مناطق كوهستانی ایران رشد می‌كند.
 این گیاه به لحاظ ظاهری، فرمی شبیه تره دارد ولی طعم آن با تره تفاوت داشته و كمی هم ترش‌مزه است.این سبزی را به‌صورت خام در سبزی‌خوردن و همچنین به‌صورت پلوی مخلوط نیز مورد استفاده قرار می‌دهند؛  البته بعضی‌ها هم از آن  در این پلوی مخلوط همراه سبزی‌های خودروی دیگر بهاری مثل قازیاغی استفاده می‌كنند. این روزها می‌توانید «شنگ» و«قازیاغی» را در سبزی‌فروشی‌ها و میادین تره‌بار پیدا كنید.

  مواد لازم برای 5 نفر:

- برنج؛ 3 پیمانه
- پیاز؛ یك عدد
- گوشت قیمه‌ای؛ نیم كیلوگرم
- شنگ؛ نیم كیلوگرم
- پودر زعفران؛ نوك قاشق چای‌خوری
- زردچوبه؛ یك قاشق چای‌خوری
- نمك؛ به مقدار لازم
- روغن؛ به مقدار لازم برای سرخ‌كردن

  روش تهیه:

1 – ابتدا برنج را شسته و به همراه مقداری نمك در كاسه‌ای حاوی آب به مدت چند ساعت خیس كنید. در این فاصله، شنگ‌ها را پاك كرده و پس از شستن به‌صورت ریز خرد كنید؛ سپس در سبدی بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
نكته: شنگ را باید مانند تره پاك كنید؛ یعنی تنها كافی است كمی از سر و ته آن را كوتاه كنید.
2 – گوشت را هم پاك كرده و به‌صورت قیمه‌ای خرد كنید. سپس تكه‌های گوشت را در سبدی بریزید و زیر شیر آب سرد بشویید. حالا مدتی صبر كنید تا آب اضافی آن نیز خارج شود. پیاز را نیز پوست كنده و به‌صورت خلالی خرد كنید.
3 – در یك تابه گود مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. پس از داغ‌شدن روغن، پیاز را اضافه كرده و تفت دهید تا كمی تغییررنگ پیدا كند. سپس زردچوبه را ریخته و 3دقیقه دیگر سرخ‌كردن را ادامه دهید تا طعم خاص آن از بین برود. پس از آن، نوبت اضافه‌كردن زعفران است. برای این منظور، ابتدا پودر زعفران را داخل كمی آب جوش حل كرده و سپس به مخلوط پیازداغ اضافه كنید.
4 – مرحله بعدی اضافه‌كردن گوشت است. تكه‌های گوشت را به اندازه‌ای همراه با پیازداغ تفت دهید كه تغییررنگ پیدا كنند. پس از آن، یك لیوان آب جوشیده را در تابه ریخته و در آن را بگذارید تا گوشت كاملا بپزد. پس از پختن گوشت، آن را كنار بگذارید.
5 – قابلمه‌ای آماده كرده و تا نیمه از آب پر كنید، سپس روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از آن، برنج را به همراه شنگ خردشده اضافه كرده و صبر كنید تا برنج در آب جوشیده و آماده آبكش‌كردن شود.
نكته: باتوجه به اینكه سبزی شنگ بافت ضخیمی دارد، باید آن را همزمان با برنج در آب درحال جوش بریزید تا با نیم‌پز شدن برنج، شنگ هم بپزد.
6 – وقتی برنج و شنگ به مقدار لازم جوشید، آن را در سبدی آبكش كنید. سپس داخل قابلمه كمی روغن بریزید و چند تكه نان یا چند برش سیب‌زمینی  ته ‌قابلمه بچینید.
نكته: شما می‌توانید برای ته‌دیگ این غذا از چند برگ كاهو استفاده كنید. ته‌دیگ كاهو بسیار ترد و لذیذ خواهد شد.
حالا برنج مخلوط را روی ته‌دیگ بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه، مقداری كره آب شده یا روغن را به همراه كمی آب روی برنج بریزید و بگذارید دم بكشد. در پایان، مخلوط گوشت را گرم كنید، سپس برنج را در ظرف موردنظر بكشید و مخلوط گوشت را روی آن بریزید.

  روش دیگر:
این برنج مخلوط را به‌صورت كته نیز می‌توانید درست كنید؛ به این صورت كه مخلوط برنج و سبزی را به همراه روغن در قابلمه‌ای حاوی 4 پیمانه آب بریزید و پس از اینكه آب آن تمام شد، مانند كته دم كنید.

فریده روستا



 
ته چین قارچ و بادمجان



آموزش غذاها را با یک غذای جالب شروع می کنیم که مطمئنا بیشتر شما تا کنون آنرا میل نکرده اید پس می تواند غذایی جدید و خاطره انگیز  برای شما و خانواده تان باشد .

مواد لازم :

برنج      3 پیمانه
پیاز سرخ شده  نصف پیمانه
قارچ      150 گرم ( حدود 12 عدد کوچک خرد و تفت داده شده)
زرده تخم مرغ              3 عدد
بادمجان           3 عدد متوسط  ( حلقه و سرخ شده و روغن اضافی آن در یک صافی گرفته شود)
ماست   1 پیمانه( می توان در همه موارد بالا ، از پیمانه پلوپز استفاده کرد)
روغن مایع        نصف پیمانه
نمک و فلفل         به مقدار لازم
روغن اضافی برای سرخ کردن مواد به اندازه کافی

طرز تهیه :

برنج را خیس کرده ، آبکش می کنیم و اصطلاحا" زنده بر می داریم. زرده های تخم مرغ را با مقداری نمک و کمی زعفران با قاشق به هم زده ، ماست را اضافه می کنیم ( احتیاج نیست آب آن رفته باشد ) ، سپس 3 قاشق غذا خوری روغن را اضافه می کنیم تا برنج ها به هم نچسبد. حدودا" یک سوم از برنج آبکش شده را در مایع ته چین می ریزیم ؛ این مخلوط نباید زیاد شل یا سفت باشد . ته قابلمه تفلون را چرب می کنیم ( 2 قاشق غذا خوری ) از مایع ته چین آماده شده کف آن می ریزیم ، مواد ریخته شده را با ته قاشق کاملا" صاف می کنیم سپس بادمجان سرخ شده را روی قسمت زعفرانی قرار می دهیم ، بعد دوباره مقداری برنج سفید روی قارچ سرخ شده با کمی آب لیمو ( برای این که سفید بماند) می ریزیم ، روی آن قارچ پیاز سرخ کرده ریخته و در آخر بقیه برنج سفید را می ریزیم و با پشت قاشق کاملا" صاف می کنیم و فشار می دهیم.
 قابلمه را روی گاز با شعله زیاد قرار می دهیم ، هنگامی که صدای روغن به گوش رسید شعله را کم کرده ، یک شعله پخش کن می گذاریم تا به مدت 40 دقیقه دم بکشد . پس از اینکه کاملا" پخت ، روی آن را با پیاز سرخ کرده ، زعفران و زرشک سرخ شده تزئین می کنیم.

توضیحات تغذیه ای :
در این غذا موادی به کار رفته که در دسترس همه می باشد و حتما در منزل شما نیز موجود است  .این غذا دارای سبزیجات زیاد است و اگر کم روغن تهیه شود برای همه سنین مناسب خواهد بود و ضمنا از نوع آشپزی های بدون گوشت و کم هزینه است .
اگر پیمانه های برنج را 120 گرم بگیریم ، برای سرخ کردن پیاز 2 قاشق غذا خوری روغن به کار ببریم ، از ماست با چربی متوسط 5/2% استفاده کنیم و پس از سرخ کردن بادمجان روغن آن را بگیریم ، کل غذا محتوی 2300 کالری است و اگر 5 نفر به طور مساوی از آن میل کنند ، هر نفر فقط حدود  500 کالری از غذا دریافت خواهد کرد ؛ دقت کنید چون کلیه مواد آن باید  سرخ شود ، از حداقل میزان روغن استفاده کنید و برای سرخ کردن ، روغن مایع را زیاد حرارت ندهید.



مرصع پلو



مواد لازم

6 پیمانه     برنج
1 عدد     مرغ پاک کرده
1 پیمانه     خلال هویج
100 گرم     خلال بادام
100 گرم     خلال پسته
1 پیمانه     کشمش
1 پیمانه      زرشک
به میزان لازم       زعفران

منظور از پیمانه، 1 عدد پیمانه پلوپز می باشد

طرز تهیه:
برنج را قبلاً خیس می کنیم. مرغ را هم تمیز کرده و پوست آن را کاملاً جدا کنید. با آب و پیاز می پزیم. گوشت مرغ را بعد از پختن تکه تکه می کنیم. برای پخت برنج، یک قابلمه پر از آب روی حرارت گذاشته و یک قاشق روغن در آن می ریزیم. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را در آن ریخته و به موقع آن را آبکش می کنیم. زرشک را با کمی روغن، دو قاشق آب و کمی زعفران، مقداری تفت می دهیم. کشمش و خلال هویج را هم در مقداری روغن تفت می دهیم. خلال هویج را بعد از تفت، با شکر وآب لیمو می پزیم. بعد از پخت برنج، آن را در یک ظرف می کشیم و یک لایه از مواد پخته شده فوق که با هم مخلوط کرده ایم را روی آن می ریزیم و به همین صورت، یک لایه برنج و یک لایه از مواد تهیه شده می ریزیم. خلال پسته احتیاجی به تفت دادن، ندارد.

نکات تغذیه ای:
این غذا، لذیذ و دارای رنگ و طعم متنوعی است. در این پلو، از مواد گیاهی مثل هویج، بادام، کشمش استفاده شده است. بادام و کشمش منابع خوب کلسیم هستند که برای تقویت استخوانها مفید می باشند. همچنین بادام و پسته سرشاراز منیزیم بوده که باعث پیشگیری از بیمارهای قلبی – عروقی می شوند. هویج پخته  شده هم( همانطور که در قسمت دانستی های تغذیه سایت تبیان آمده است) حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که می تواند از وقوع سرطان ها و بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری کند.
این غذا در کل حاوی 4413 کالری انرژی است.اگر این مقدار غذا توسط 15 نفر خورده شود سهم هر فرد از انرژی به طور متوسط 295 کالری خواهد بود

منبع: سایت آشپ ایرانی

موضوعات
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :


 
   


قالب وبلاگ

شعر فارسی

فروشگاه اینترنتی

فال حافظ

کسب درآمد

اس ام اس

تبادل لینک

فال ازدواج

طراحی بنر

<
كد جاوا در قالبسرا
> فروشگاه

لطفاً كمی صبر كنید ...

فروشگاه اینترنتی

پیشنهاد ما
محصولات برتر
محصولات جدید
Copyright © All rights reserved.