تبلیغات
درخانه همه فن حریف باشید - پرندگان شکاری جغدها
 
درخانه همه فن حریف باشید
صفحه نخست               تماس با مدیر          پست الکترونیک             RSS              ATOM
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : علی رعیتی
نویسندگان
نظرسنجی
دوستان عزیز شما دوست دارید مباحث این وبسایت در راستای چه موضوعی باشد؟











لینک های مفید

برای خواندن مطلب ئو دیدن عکسهای جغدها به ادامه مطلب مراجعه کنید

جغد انبار Barn Owl



این جغد در حدود 29 تا 44 سانتی متر طول و بین 300تا 650 گرم وزن دارد. علاوه بر ایران در شمال و مركز و جنوب امریكا، اروپا و آسیا، آفریقا و استرالیا هم دیده می شود. سر سفید رنگ و به شكل قلب و چشمان سیاه و دم كوتاه دارد، روتنه گل اخرایی نخودی رنگ با لكه های سیاه و سفید و لبه بیرونی بال ها دندانه دار است و پاها بلند با پرهای نخودی سفید رنگ پوشیده شده است.

در پرواز به صورت موج دار حركت می كند هنگام غروب شبه مانند به نظر می آید. شکارچیان ماهری با قدرت بینایی و شنوایی فوق العاده ای هستند، و تنها با كمك حس شنوایی خود می توانند طعمه ای را در تاریكی شب ردیابی و شكار كنند. آرام و آهسته پرواز می كنند، ابتدا پاهای خود را جلو آورده و بعد با پنجه های قلاب مانند تیز، طعمه را چنگ زده و به سرعت از روی زمین می قاپند. صدای این پرنده متنوع است و هنگام ترسیدن شبیه هیس شنیده می شود و در ایران به تعداد اندك در مناطق غربی یا جنوب غربی دیده می شود.


شاه بوف



انگلیسی : Eagle Owl

فرانسوی : Hibou grand-duc

لاتین : Bubo bubo

مشخصات :

66 تا 70 سانتی متر ؛ بزرگترین نوع جغد ( دو برابر جغد گوش دراز ) دارای گوشپرهای مشخص ، سینه زرد مایل به قهوه ای با رگه های پهن ، چشم های درشت نارنجی رنگ ، سطح پشتی زرد مایل به قهوه ای با لكه های قهوه ای پررنگ است . شاه بوف ، طعمه های بزرگ تا اندازه خرگوش را می تواند شكار كند . صبح خیلی زود و غروب به شكار می پردازد . در شكاف سنگ ها و درخت ها استراحت می كند ، یا روی شاخه های درخت در محلی نزدیك به تنه درخت به طور قائم می نشیند . شاه بوف پرنده ای ست تك زی .

زیستگاه :

برآمدگی های درون جنگل ، پرتگاه ها ، كوهپایه ها و استپ های وسیع ، در فاصله بین بوته و سنگ ، در شكاف درختان و یا در آشیانه متروك پرندگان شكاری زادوولد می كند

پراكندگی :

شاه بوف پرنده ای ست بومی ایران و در گذشته نه چندان دور از پراکندگی خیلی فراوانی برخوردار بوده است و امروز نیز نسبتا فراوان است ، اما از آمار و پراكندگی این پرنده باشكوه ایرانی اطلاع دقیق و درستی در دست نیست .



جغد ماهی خوار
 



جغد ماهی خور

انگلیسی : Brown Fish-owl

فرانسوی : Chouette pecheuse brune

لاتین : Bubo zeylonensis or Ketupa zeylonensis


مشخصات :


53 سانتی متر ؛ جغدی ست بسیار بزرگ كه حد صفحه صورت آن كاملا مشخص نیست . گوشپرهایش بر خلاف گوشپرهای شاه بوف كه عمودی ست ، به حالت افقی قرار گرفته است . پروبالش شل و به طور كلی قهوه ای است با رگه های مشخص تقریبا سیاه كه در سطح پشتی نقش و نگار نخودی رنگ دارد ، گلوی سفید ، عنبیه زرد روشن و پاهای زرد بدون پر دارد .

زیستگاه :

همیشه نزدیك آب ، در سواحل دریا و در جنگل های مناطق پست كنار رودخانه ها و جویبارها دیده می شود ، بین سنگ ها و سوراخ درختان و در آشیانه متروك پرندگان شكاری بزرگ آشیانه می سازد .

پراكندگی :

جغد ماهی خور ، بومی مناطق خاصی از ایران است و به ندرت دیده می شود ، این پرنده از جمله پرندگان نادر است .

جغد گوش دراز



جغد گوش دراز

انگلیسی : Long-eared Owl

فرانسیوی : Hibou moyen-duc

لاتین : Asio otus

مشخصات :

35 سانتی متر ؛ تنها جغد با اندازه متوسط كه گوشپرهای درازی دارد .سطح پشتی آن پر از لكه ها و خال های نخودی و قهوه ای مایل به خاكستری ، و سطح شكمی آن نخودی رنگ با رگه های تیره وراه های عرضی ظریف است . از جغد جنگلی به وسیله سر زاویه دار ، گوشپرهای بلند، بدن لاغرتر و چشم های زرد نارنجی ( نه سیاه ) مشخص می شود . در پرواز بال ها و دمش در مقایسه با جغد جنگلی بلند تر می نماید . بال زدنش پردامنه است ، روزها در انبوه شاخ و برگ درختان استراحت می كند یا به طور قائم و نزدیك به تنه درخت روی شاخه ها می نشیند . از پستانداران كوچك ، پرندگان و حشرات تغذیه می كند . در بعضی نقاط هنگام پاییز یا زمستان ، به صورت دسته های كوچكی گرد هم به استراحت می پرازند . جغد تالابی از جغد گوش دراز پرجثه تر و گوشپرهایش خیلی كوتاه تر می باشد .

زیستگاه :

در جنگل ها دیده می شود . در آشیانه های متروک و گاهی روی زمین تخم گذاری و زادوولد می كند .

پراكندگی :

جغد گوش دراز از جمله پرندگانی ست که در گذشته ، زمستان ها از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار بوده و احتمال آن می رفته كه به تعداد خیلی كم در شمال ایران زادوولد كند ، اما در حال حاضر اطلاع دقیق و مستندی از وضعیت زادآوری و پراكندگی آن در دست نیست . گاهی به سمت جنوب تا حدود مركز فارس دیده شده است.




نوع مطلب : پرندگان- پرندگان شکاری جغدها،  حیوانات، 
برچسب ها : انواع جغدها-پرندگان شکاری جغدها- جغدها پرندگانی مرموز-جغد- بوف-انواع بوفها ،
موضوعات
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :


 
   


قالب وبلاگ

شعر فارسی

فروشگاه اینترنتی

فال حافظ

کسب درآمد

اس ام اس

تبادل لینک

فال ازدواج

طراحی بنر

<
كد جاوا در قالبسرا
> فروشگاه

لطفاً كمی صبر كنید ...

فروشگاه اینترنتی

پیشنهاد ما
محصولات برتر
محصولات جدید
Copyright © All rights reserved.